ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czegokasza bulgur 120 gramówNatka pietruszki - pęczek 2 sztukmięta - pęczek 1 sztukpomidory twarde 3 sztukdymki ze szczypiorkiem 4 sztuksok z cytryny 2 sztukoliwa 7 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Bulgur wsypać do miski i zalać lekko osoloną , gorącą wodą, przykryć i pozostawić na 15 minut, aż płyn zostanie całkiem wchłonięty. Skropić oliwą i sokiem z cytryny, przyprawić pieprzem, wymieszać i odstawić jeszcze4 na 30 minut. Sparzone pomidory obrać ze skórki. Usunąć pestki, a miąższ pokroić w małą kostkę. Oczyszczone cebulki dymki pokroić w piórka, a szczypior drobno posiekać. Opłukaną, osuszoną natkę pietruszki i miętę posiekać. Bulgur połączyć z pokrojonymi pomidorami, dymką i zieleniną. Wymieszać. Przed podaniem dobrze schłodzić.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia LibańskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: