ßßß Cookit - przepis na Sałatka libańska - Tabbouleh

Sałatka libańska - Tabbouleh

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
kasza bulgur 120 gramów
Natka pietruszki - pęczek 2 sztuk
mięta - pęczek 1 sztuk
pomidory twarde 3 sztuk
dymki ze szczypiorkiem 4 sztuk
sok z cytryny 2 sztuk
oliwa 7 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Bulgur wsypać do miski i zalać lekko osoloną , gorącą wodą, przykryć i pozostawić na 15 minut, aż płyn zostanie całkiem wchłonięty. Skropić oliwą i sokiem z cytryny, przyprawić pieprzem, wymieszać i odstawić jeszcze4 na 30 minut. Sparzone pomidory obrać ze skórki. Usunąć pestki, a miąższ pokroić w małą kostkę. Oczyszczone cebulki dymki pokroić w piórka, a szczypior drobno posiekać. Opłukaną, osuszoną natkę pietruszki i miętę posiekać. Bulgur połączyć z pokrojonymi pomidorami, dymką i zieleniną. Wymieszać. Przed podaniem dobrze schłodzić.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Libańska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6695/Salatka-libanska---Tabbouleh