Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
kasza bulgur 120 gramów
Natka pietruszki - pęczek 2 sztuk
mięta - pęczek 1 sztuk
pomidory twarde 3 sztuk
dymki ze
szczypiorkiem 4 sztuk
sok z cytryny 2 sztuk
oliwa 7 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Bulgur wsypać do miski i zalać lekko osoloną , gorącą
wodą, przykryć i pozostawić na 15 minut, aż płyn zostanie całkiem wchłonięty. Skropić
oliwą i
sokiem z cytryny, przyprawić
pieprzem, wymieszać i odstawić jeszcze4 na 30 minut. Sparzone
pomidory obrać ze skórki. Usunąć pestki, a miąższ pokroić w małą kostkę. Oczyszczone
cebulki dymki pokroić w piórka, a
szczypior drobno posiekać. Opłukaną, osuszoną
natkę pietruszki i
miętę posiekać. Bulgur połączyć z pokrojonymi
pomidorami,
dymką i
zieleniną. Wymieszać. Przed podaniem dobrze schłodzić.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia LibańskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: