ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomąka 500 gramówproszek do pieczenia 1 sztukszynka 100 gramówjajka 4 sztukser edamski 150 gramówmleko 0,5 szklanekolej roślinny według uznaniaoregano według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Mąkę wyrobić z 4 żółtkami oleju, szczyptą soli, proszkiem( proszek do pieczenia powinien być niesłodzony) i odrobiną ciepłej wody(wody tyle by łatwo było wyrobić ciasto)Z wyrobionego ciasta zrobić kulkę, przykryć czystą lnianą ściereczką i pozostawić na 30 minut w chłodne miejsce. Pieczarki wymyć i obrać pokroić w paseczki, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach szynkę pokroić w drobne paseczki. Jajka ubić z mlekiem,solą i pieprzem. Niską foremkę natłuścić , wsypać lekko mąkę i wyłożyć ciastem, formując troszkę wyżej brzegi. Posypać pieczarkami i serem i szynką, zalać masą jajeczną, posypać oregano i na wierzch dodać kilka wiórków masła. Piec około 30 minut w gorącym piekarniku około 180 stopni C.Uwagi:Zamiast szynki można dodać salami bądź inną ulubioną wędlinę.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: Scully16Data: 2009-04-30proste jest najlepszeAutor: FloressData: 2008-12-30średnie ciasto, jakieś takie nie jak na pizzęDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: