Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 450 gramów
drożdże suszone 1 sztuk
sól 1 szczypta
woda 200 mililitrów
oliwa 3 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
pomidory 1 puszka
pieprz według uznania
sól według uznania
oliwa według uznania
mozzarella 1 sztukWykonanie:Wymieszać przesianą
mąkę, opakowanie
suszonych drożdży, szczyptę
soli i ciepłą
wodę. Wyrobić miękka gładką masę. Dołożyć 3 łyżki
oliwy i zagniatać, aż cała zostanie wchłonięta. Odstawić ciasto do wyrośnięcia.Oczyszczoną pokrojona
cebule przesmażyć z rozdrobnionym
czosnkiem, dodać puszkę
pomidorów, doprawić
pieprzem oraz
solą. Gotować, aż sos zgęstnieje.Z ciasta rozwałkować 2 placki. Każdy posmarować
oliwą, rozłożyć sos i plastry
mozzarelli. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 250 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: kucharz21Data: 2010-03-05pizza czyli coś smacznego :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: