ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegocykoria 400 gramówziemniaki 250 gramówpor 2 sztukżółtka 2 sztukmasło 4 łyżek stołowychmleko 0,5 litrówwoda 0,5 litrówśmietana 4 łyżek stołowychszczypiorek posiekany 2 łyżek stołowychbiały pieprz 1 szczyptacurry 1 szczyptasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cykorię pokroić w półcentymetrowe plasterki. Z pora usunąć zielone liście, jasne części dobrze umyć i pokroić. Oczyszczone ziemniaki pokroić w drobną kostkę.W garnku roztopić masło, wrzucić cykorię i pora, krótko podsmażyć. dodać ziemniaki i zalać mlekiem wymieszany z wodą. Doprawić pieprzem i solą. Gotować na małym ogniu pod przykryciem 30 minut. Żółtka rozetrzeć ze śmietaną, doprawić odrobina curry i połączyć z zupą ( nie gotować). Podawać posypaną szczypiorkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: