Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
cykoria 400 gramów
ziemniaki 250 gramów
por 2 sztuk
żółtka 2 sztuk
masło 4 łyżek stołowych
mleko 0,5 litrów
woda 0,5 litrów
śmietana 4 łyżek stołowych
szczypiorek posiekany 2 łyżek stołowych
biały pieprz 1 szczypta
curry 1 szczypta
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cykorię pokroić w półcentymetrowe plasterki. Z
pora usunąć zielone liście, jasne części dobrze umyć i pokroić. Oczyszczone
ziemniaki pokroić w drobną kostkę.W garnku roztopić
masło, wrzucić
cykorię i
pora, krótko podsmażyć. dodać
ziemniaki i zalać
mlekiem wymieszany z
wodą. Doprawić
pieprzem i
solą. Gotować na małym ogniu pod przykryciem 30 minut.
Żółtka rozetrzeć ze
śmietaną, doprawić odrobina
curry i połączyć z zupą ( nie gotować). Podawać posypaną
szczypiorkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: