Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
filet z kurczaka 4 sztuk
pieczarki 250 gramów
cebula 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
bulion grzybowy z kostki 0,5 szklanek
śmietana 0,5 szklanek
ogórki sałatkowe 200 gramów
koperek posiekany 2 łyżek stołowych
musztarda 2 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz mielony według uznaniaWykonanie:Umyte, osaczone
mięso pokroić w paseczki, a oczyszczone
pieczarki pokroić w ćwiartki. Oczyszczoną
cebulę pokroić w słupki. Rozgrzać na patelni
masło i podsmażyć
mięso,
pieczarki ,
cebulę. Mieszając doprawić
solą i
pieprzem.Sos: rozprowadzić ze
śmietaną bulion i zagotować.
Ogórki obrać, przekroić na pół, wyciąć pestki i zetrzeć na grubej tarce. Oprószyć
solą i zostawić na 5 minut. Dodać do sosu
ogórki,
koperek i podgrzewać, doprawić
musztardą,
solą i
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: