ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegofilet z kurczaka 4 sztukpieczarki 250 gramówcebula 2 sztukmasło 1 łyżek stołowychbulion grzybowy z kostki 0,5 szklanekśmietana 0,5 szklanekogórki sałatkowe 200 gramówkoperek posiekany 2 łyżek stołowychmusztarda 2 łyżek deserowychsól według uznaniapieprz mielony według uznaniaWykonanie:Umyte, osaczone mięso pokroić w paseczki, a oczyszczone pieczarki pokroić w ćwiartki. Oczyszczoną cebulę pokroić w słupki. Rozgrzać na patelni masło i podsmażyć mięso, pieczarki , cebulę. Mieszając doprawić solą i pieprzem.Sos: rozprowadzić ze śmietaną bulion i zagotować.Ogórki obrać, przekroić na pół, wyciąć pestki i zetrzeć na grubej tarce. Oprószyć solą i zostawić na 5 minut. Dodać do sosu ogórki, koperek i podgrzewać, doprawić musztardą, solą i pieprzem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: