ßßß Cookit - przepis na Duszony kurczak z pieczarkami

Duszony kurczak z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z kurczaka 4 sztuk
pieczarki 250 gramów
cebula 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
bulion grzybowy z kostki 0,5 szklanek
śmietana 0,5 szklanek
ogórki sałatkowe 200 gramów
koperek posiekany 2 łyżek stołowych
musztarda 2 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz mielony według uznania
Wykonanie:
Umyte, osaczone mięso pokroić w paseczki, a oczyszczone pieczarki pokroić w ćwiartki. Oczyszczoną cebulę pokroić w słupki. Rozgrzać na patelni masło i podsmażyć mięso, pieczarki , cebulę. Mieszając doprawić solą i pieprzem.
Sos: rozprowadzić ze śmietaną bulion i zagotować.
Ogórki obrać, przekroić na pół, wyciąć pestki i zetrzeć na grubej tarce. Oprószyć solą i zostawić na 5 minut. Dodać do sosu ogórki, koperek i podgrzewać, doprawić musztardą, solą i pieprzem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4672/Duszony-kurczak-z-pieczarkami