ßßß
7 jajekpół cebuli3 duże pieczarki1/3 pęczka koperkuczubata łyżeczka musztardy sarepskiejczubata łyżeczka gęstej śmietanybułka tartaolej do smażenia25g masłasólpieprzPrzygotowanie:6 jajek ugotować twardo. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na maśle. Ugotowanie i ostudzone jajka przeciąć wzdłuż, starając się aby skorupki jak najmniej popękały. Delikatnie wyjąć jajka ze skorupek. Skorupki zachować. Jajka pokroić w drobną kostkę, wymieszać z pieczarkami, cebulą, posiekanym koperkiem, musztardą, śmietaną solą i pieprzem. Do masy dodać surowe jajko, wymieszać dokładnie.Gotowym farszem wypełnić skorupki, delikatnie dociskając.Rozgrzać olej, każdą połówkę jajka dokładnie panierować w bułce, dociskając.Ułożyć na patelni farszem w dół, smażyć do uzyskania złotego koloru, osuszyć na bibułce.Smacznego