ßßß Cookit - przepis na Pasztet ogórkowy

Pasztet ogórkowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ogórki 1 kilogramów
śmietana kremowa 250 mililitrów
białka 1 sztuk
koperek 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
mięta 2 gałązki
twaróg 250 gramów
śmietana 400 gramów
żelatyna 6 łyżek deserowych
cytryna 1 sztuk
rzodkiewki według uznania
sól według uznania
pieprz biały według uznania
Wykonanie:
Umyte kilka ogórków pokroić wzdłuż na cienkie plasterki, posolić i odłożyć. Resztę obrać i pokroić. Dodać twaróg, śmietanę oraz opłukany, osączony pół pęczka koperku i zmiksować na krem. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Podłużną, krotką formę wyścielić folią, a na niej umieścić paski ogórków.
Masę serową połączyć z rozpuszczoną żelatyną, ubitą kremówką oraz pianą z białka. Wymieszać z posiekanymi rzodkiewkami i miętą. Przełożyć do formy i wyrównać. Wstawić na noc do lodówki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10999/Pasztet-ogorkowy