Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ogórki 1 kilogramów
śmietana kremowa 250 mililitrów
białka 1 sztuk
koperek 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
mięta 2 gałązki
twaróg 250 gramów
śmietana 400 gramów
żelatyna 6 łyżek deserowych
cytryna 1 sztuk
rzodkiewki według uznania
sól według uznania
pieprz biały według uznaniaWykonanie:Umyte kilka
ogórków pokroić wzdłuż na cienkie plasterki, posolić i odłożyć. Resztę obrać i pokroić. Dodać
twaróg,
śmietanę oraz opłukany, osączony pół pęczka
koperku i zmiksować na krem. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Podłużną, krotką formę wyścielić folią, a na niej umieścić paski
ogórków.Masę
serową połączyć z rozpuszczoną
żelatyną, ubitą kremówką oraz pianą z
białka. Wymieszać z posiekanymi
rzodkiewkami i
miętą. Przełożyć do formy i wyrównać. Wstawić na noc do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: