Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ogórki wężowe 1 kilogramów
śmietanka kremowa 250 mililitrów
białka 1 sztuk
koperek 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
mięta 3 gałązki
twarożek śmietankowy 250 gramów
śmietana 400 gramów
żelatyna 6 łyżek deserowych
sok z cytryny według uznania
rzodkiewki 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:2
ogórki odłożyć, obrać i drobno pokroić. Dodać
twaróg, gęstą
śmietanę oraz pół pęczka
koperku i zmiksować na gładki krem. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem,
sokiem z cytryny oraz
czosnkiem. Odłożone, umyte
ogórki, razem ze skórką, pokroić wzdłuż nożem szczelinowym na cienkie plasterki i oprószyć
solą.Formę keksową wyłożyć folią, a na niej umieścić osączone paski
ogórków tak, aby jeden na drugi lekko zachodził, a ich brzegi zwisały poza formę. Masę
serową połączyć z rozpuszczoną
żelatyną, ubitą kremówką oraz piana z
białka. połowę masy wymieszać z
rzodkiewka pokrojona w słupki, resztę połączyć z posiekana
miętą. Obie masy umieścić w formie. Przykryć zwisającymi
ogórkami. Wstawić na noc do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneJarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: