ßßß Cookit - przepis na panga w jarzynach

panga w jarzynach

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
panga filet 3 sztuk
cebula 1 sztuk
marchewka 3 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler naciowy 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
przyprawa do ryb według uznania
vegeta według uznania
oliwa według uznania
Wykonanie:
Cebulę przekrawamy na pół i kroimy na plasterki. Dusimy na patelni aż się zeszkli. Dodajemy marchewkę i pietruszkę startą na tarce o dużych oczkach i drobno posiekany seler naciowy. Delikatnie solimy i doprawiamy do smaku vegetą. Dusimy pod przykryciem. około 15-20 minut co chwilę mieszając. Rybę opłukujemy pod zimną wodą by pozbyć się lodu. Posypujemy przyprawami i odstawiamy na 10-15 minut. Rybę wkładamy na patelnię, przykrywamy podduszonymi jarzynami i dusimy, aż ryba zrobi się biała. Wtedy delikatnie odwracamy i smażymy jeszcze chwilkę. Podajemy z ziemniakami i duszonym groszkiem.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4179/panga-w-jarzynach