Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
panga filet 3 sztuk
cebula 1 sztuk
marchewka 3 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler naciowy 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
przyprawa do ryb według uznania
vegeta według uznania
oliwa według uznaniaWykonanie:
Cebulę przekrawamy na pół i kroimy na plasterki. Dusimy na patelni aż się zeszkli. Dodajemy
marchewkę i
pietruszkę startą na tarce o dużych oczkach i drobno posiekany
seler naciowy. Delikatnie solimy i doprawiamy do smaku
vegetą. Dusimy pod przykryciem. około 15-20 minut co chwilę mieszając.
Rybę opłukujemy pod zimną
wodą by pozbyć się
lodu. Posypujemy przyprawami i odstawiamy na 10-15 minut.
Rybę wkładamy na patelnię, przykrywamy podduszonymi jarzynami i dusimy, aż
ryba zrobi się biała. Wtedy delikatnie odwracamy i smażymy jeszcze chwilkę. Podajemy z
ziemniakami i duszonym
groszkiem.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: