Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
marchewka 600 gramów
dymka 3 sztuk
boczek wędzony 60 gramów
bulion warzywny 3 szklanek
kukurydza, puszka 1 sztuk
groszek zielony mrożony 150 gramów
parmezan tarty 40 gramów
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
marchewkę pokroić w cienkie plasterki, a
dymkę w małe kawałki. Do garnka wlać
bulion i zagotować, włożyć
boczek, a po chwili dodać
marchewki i
dymki. Gotować 15 minut na małym ogniu pod przykryciem. Osączyć
kukurydzę i dodać do zupy razem z mrożonym
groszkiem(nie rozmrażać)na 7 minut przed końcem gotowania.
Boczek wyjąć i pokroić na małe kawałki lub w kostkę i ponownie dodać do zupy, podgrzać, doprawić
solą oraz
pieprzem. Zupę jarzynową przelać do 4 talerzy lub kokilek. Każdą porcję posypać tartym
parmezanem i udekorować
natką. Podawać na gorąco, bezpośrednio po przyrządzeniu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZupyKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Świetne i pyszne :))) Polecam !!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: