ßßß Cookit - przepis na Włoska zupa jarzynowa

Włoska zupa jarzynowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
marchewka 600 gramów
dymka 3 sztuk
boczek wędzony 60 gramów
bulion warzywny 3 szklanek
kukurydza, puszka 1 sztuk
groszek zielony mrożony 150 gramów
parmezan tarty 40 gramów
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną marchewkę pokroić w cienkie plasterki, a dymkę w małe kawałki. Do garnka wlać bulion i zagotować, włożyć boczek, a po chwili dodać marchewki i dymki. Gotować 15 minut na małym ogniu pod przykryciem. Osączyć kukurydzę i dodać do zupy razem z mrożonym groszkiem(nie rozmrażać)na 7 minut przed końcem gotowania. Boczek wyjąć i pokroić na małe kawałki lub w kostkę i ponownie dodać do zupy, podgrzać, doprawić solą oraz pieprzem. Zupę jarzynową przelać do 4 talerzy lub kokilek. Każdą porcję posypać tartym parmezanem i udekorować natką. Podawać na gorąco, bezpośrednio po przyrządzeniu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Zupy
Komentarze:
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Świetne i pyszne :))) Polecam !!!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5022/Wloska-zupa-jarzynowa