Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
żeberka 400 gramów
buraki 500 gramów
marchewka 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
por 1 sztuk
fasola 100 gramów
ziemniaki 500 gramów
śmietana 125 mililitrów
cukier według uznania
sól według uznania
sok z cytryny według uznania
ziele angielskie według uznania
koperek według uznaniaWykonanie:Opłukaną
fasolę zalać na noc zimną
wodą. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie. Do gotującej się
fasoli włożyć umyte
mięso, oczyszczona
marchewkę,
pietruszkę oraz
pora i kilka ziarenek
ziela angielskiego. Następnie dodać do zupy pokrojone w kostkę lub starte na tarce
buraki, a 20 minut przed końcem gotowania - pokrojone
ziemniaki. Z gotowej zupy wyjąć
mięso oraz
włoszczyznę.
Mięso pokroić na kawałki i włożyć ponownie do barszczu. Zabielić barszcz
śmietaną, doprawić do smaku
solą,
cukrem oraz
sokiem z cytryny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: