ßßß Cookit - przepis na Ukraiński barszcz na żeberkach

Ukraiński barszcz na żeberkach

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
żeberka 400 gramów
buraki 500 gramów
marchewka 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
por 1 sztuk
fasola 100 gramów
ziemniaki 500 gramów
śmietana 125 mililitrów
cukier według uznania
sól według uznania
sok z cytryny według uznania
ziele angielskie według uznania
koperek według uznania
Wykonanie:
Opłukaną fasolę zalać na noc zimną wodą. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie. Do gotującej się fasoli włożyć umyte mięso, oczyszczona marchewkę, pietruszkę oraz pora i kilka ziarenek ziela angielskiego. Następnie dodać do zupy pokrojone w kostkę lub starte na tarce buraki, a 20 minut przed końcem gotowania - pokrojone ziemniaki. Z gotowej zupy wyjąć mięso oraz włoszczyznę. Mięso pokroić na kawałki i włożyć ponownie do barszczu. Zabielić barszcz śmietaną, doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11598/Ukrainski-barszcz-na-zeberkach