ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegożeberka 400 gramówburaki 500 gramówmarchewka 1 sztukpietruszka 1 sztukpor 1 sztukfasola 100 gramówziemniaki 500 gramówśmietana 125 mililitrówcukier według uznaniasól według uznaniasok z cytryny według uznaniaziele angielskie według uznaniakoperek według uznaniaWykonanie:Opłukaną fasolę zalać na noc zimną wodą. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie. Do gotującej się fasoli włożyć umyte mięso, oczyszczona marchewkę, pietruszkę oraz pora i kilka ziarenek ziela angielskiego. Następnie dodać do zupy pokrojone w kostkę lub starte na tarce buraki, a 20 minut przed końcem gotowania - pokrojone ziemniaki. Z gotowej zupy wyjąć mięso oraz włoszczyznę. Mięso pokroić na kawałki i włożyć ponownie do barszczu. Zabielić barszcz śmietaną, doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: