ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegowino białe wytrawne 350 mililitrówcebula 1,5 sztukoliwa z oliwek 4 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniabułka tarta 300 gramówmleko 4 łyżek stołowychfenkuł 1 sztuksok z cytryny 1 łyżek stołowychlikier sambuca 2 łyżek stołowychtymianek 1 łyżek stołowychliść laurowy 2 sztukleszcz morski 1,5 kilogramówWykonanie:Rybę dokładnie z obu stron wymyć pod bieżącą zimną wodą. Osuszyć w ręczniku kuchennym, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Bułkę tartą zalać mlekiem i trzymać ja w misce dopóki nie spęcznieje. Fenku wrzucić do dużej miski polać sokiem z cytryny , dodać tymianek i liść laurowy, polać likierem. Tartą bułkę odcisnąć z mleka wrzucić do miski z fenkułem i dokładnie wymieszać. Takim oto nadzieniem faszerować rybę i obwiązać ją nicią kuchenną, tak by farsz się nie wydostał na zewnątrz . Zapiekać w piekarniku rozgrzanym uprzednio do temperatury 240 stopni C. Ale najpierw należy dużą formę posmarować oliwą i na spód dać cebulkę. Rybę następnie umieścić w formie i zalać winem. Ryba powinna być prawie cała zanurzona, wierzch ryby posmarować oliwą i piec około 30 minut.Czasem polewać sosem powstałym w czasie pieczenia. Po upieczeniu usunąć nić kuchenną i podawać.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z RybKomentarze:Autor: Scully16Data: 2009-04-30pychaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: