Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety
anchois 50 gramów
żółtko 1 sztuk
olej sojowy 0,5 szklanek
masło 3 łyżek stołowych
ocet winny według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Filety
anchois rozetrzeć na miazgę.
Masło utrzeć na
śmietanę, mieszając dodać filety i przetarte przez sito
żółtko ugotowane na twardo. Podczas ucierania dodawać stopniowo
olej. Powstałą gęsta masę należy nieco rozrzedzić ; dodawać stale mieszając 3 łyżki letniej
wody. Gotowy sos przyprawić do smaku
sokiem z cytryny solą i
pieprzem. sos z
anchois podaje się jako dodatek do jaj gotowanych na twardo , ryb na zimno, placków
rybnych lub ryb w galarecie.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: