Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
szparagi białe i zielone - pęczek 2 sztuk
fasolka szparagowa 200 gramów
maliny 50 gramówgrzanki z
białego pieczywa 3 łyżek stołowych
sos sałatkowy koperkowo-ziołowy 1 sztuk
miód 1 łyżek deserowych
cukier według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
fasolkę ugotować w osolonym wrzątku, osączyć. Białe
szparagi obrać z włókien. Zarówno
białym, jak i
zielonym szparagom odciąć twarde końcówki. Związać w pęczki, gotować w 3 litrach wrzącej, osolonej
wody z dodatkiem
cukru. Białe gotować ok. 15 minut, a zielone ok. 10 minut. Osączyć, rozwiązać pęczki i rozłożyć
szparagi na papierowym ręczniku kuchennym.
Sos sałatkowy wymieszać z
wodą i
olejem wg przepisu na opakowaniu. Dodać
miód.
Szparagi pokroić na kawałki. Ułożyć na półmisku z zieloną
fasolką i
malinami. polać sosem, posypać rumianymi grzankami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: