ßßß Cookit - przepis na Sałatka cesarska ze szparagami

Sałatka cesarska ze szparagami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
szparagi białe i zielone - pęczek 2 sztuk
fasolka szparagowa 200 gramów
maliny 50 gramów
grzanki z białego pieczywa 3 łyżek stołowych
sos sałatkowy koperkowo-ziołowy 1 sztuk
miód 1 łyżek deserowych
cukier według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną fasolkę ugotować w osolonym wrzątku, osączyć. Białe szparagi obrać z włókien. Zarówno białym, jak i zielonym szparagom odciąć twarde końcówki. Związać w pęczki, gotować w 3 litrach wrzącej, osolonej wody z dodatkiem cukru. Białe gotować ok. 15 minut, a zielone ok. 10 minut. Osączyć, rozwiązać pęczki i rozłożyć szparagi na papierowym ręczniku kuchennym.
Sos sałatkowy wymieszać z wodą i olejem wg przepisu na opakowaniu. Dodać miód.
Szparagi pokroić na kawałki. Ułożyć na półmisku z zieloną fasolką i malinami. polać sosem, posypać rumianymi grzankami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6753/Salatka-cesarska-ze-szparagami