ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojogurt naturalny 0,5 litrówowoce drobne 500 gramówżelatyna (na 1/2 l plynu)1 sztukcukier waniliowy 1 sztukcukier puder 4,5 łyżek stołowychmięta według uznaniaWykonanie:Oczyszczone owoce osuszyć, większe pokroić na mniejsze kawałki. Rozpuszczoną w kilku łyżkach wrzątku żelatynę ostudzić. Połączyć z kilkoma łyżkami jogurtu, dodać pozostały jogurt i zmiksować. Doprawić do smaku cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem. Wymieszać z owocami. Przełożyć do 6 niewielkich, głębokich miseczek. Wstawić do lodówki na kilka godzin.Miseczkę z deserem zanurzyć na kilka sekund w gorącej wodzie (30 sekund). Po wyjęciu energicznym ruchem odwrócić miseczkę i ułożyć galaretkę na talerzyku. Udekorować listkami mięty.Uwagi:Owoce: maliny, jagody, truskawki.Mogą też być mrożone.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: