ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegojogurt naturalny 200 gramówżelatyna 1 łyżek stołowychananas puszka 1 sztukcukier puder według uznaniacukier waniliowy 1 sztukgalaretka ananasowa 1 sztukWykonanie:1.Ananasy odsącz pokrój w drobną kostkę. Syrop z ananasa podgrzać. odlać ok 1/2sklanki i rozpuścić w niej żelatynę.2.Jogurt naturalny ubić mikserem na puch dodając do smaku cukier puder i waniliowy. Do ubitego jogurtu dodać rozpuszczoną żelatynę i razem zmiksować.3.Do pucharków nałożyć po 2-3 łyżki stołowe pokrojonego ananasa i zalać masą jogurtową, zamieszać aby masa połączyła się z ananasami.4.Pucharki wstawić do lodówki aby krem zastygł na ścisłą masę.5.Rozpuścić galaretkę i pozostawić do ostygnięcia.6.Na zastygły krem jogurtowy wylać galaretkę i wstawić do lodówki na 2 godziny.Uwagi:Ananasy można zastąpić dowolnymi owocami.Autor: frezja1978Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: mysiaa;***Data: 2010-02-10pyszne...polecam;***Autor: FloressData: 2009-04-27superDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: