Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
jogurt naturalny 200 gramów
żelatyna 1 łyżek stołowych
ananas puszka 1 sztuk
cukier puder według uznania
cukier waniliowy 1 sztuk
galaretka ananasowa 1 sztukWykonanie:1.
Ananasy odsącz pokrój w drobną kostkę.
Syrop z
ananasa podgrzać. odlać ok 1/2sklanki i rozpuścić w niej
żelatynę.2.
Jogurt naturalny ubić mikserem na puch dodając do smaku
cukier puder i
waniliowy. Do ubitego
jogurtu dodać rozpuszczoną
żelatynę i razem zmiksować.3.Do pucharków nałożyć po 2-3 łyżki stołowe pokrojonego
ananasa i zalać masą
jogurtową, zamieszać aby masa połączyła się z
ananasami.4.Pucharki wstawić do lodówki aby krem zastygł na ścisłą masę.5.Rozpuścić
galaretkę i pozostawić do ostygnięcia.6.Na zastygły krem
jogurtowy wylać
galaretkę i wstawić do lodówki na 2 godziny.Uwagi:
Ananasy można zastąpić dowolnymi
owocami.Autor: frezja1978Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: mysiaa;***Data: 2010-02-10pyszne...polecam;***Autor: FloressData: 2009-04-27superDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: