Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość CzegoKandyzowane
owoce 5 dekagramów
morele suszone 5 dekagramów
migdały 5 dekagramów
żelatyna 3 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier puder 0,5 szklanek
śmietana 400 mililitrów
twarożek homogenizowany 40 dekagramówWykonanie:
Twarożek zmiksować z
jogurtem,
cukrem i
cukrem waniliowym.Można użyć zwykłego półtłustego
twarogu,zemleć go dwa
razy albo przesiać przez sito.
Żelatynę rozpuścić,ostudzoną połączyć z masą
serową.Dodać obrane ze skórki i drobno posiekane
migdały,umyte w ciepłej wodzie i pokrojone
suszone morele oraz
owoce kandyzowane.Masę przełożyć do formy na babkę,wstawić do do lodówki,silnie schłodzić.Wyjąć z formy,na talerz,ozdobić
owocami i
migdałami.Uwagi:
Naturalny jogurt lub
śmietanaAutor: krysia15Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocKomentarze:Autor: neta_1904Data: 2009-04-09Ciasto wygląda bardzo ciekawie. I do tego bez
mąki. Koniecznie
będę musiała spróbować.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: