ßßß Cookit - przepis na Babka twarożkowa

Babka twarożkowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
Kandyzowane owoce 5 dekagramów
morele suszone 5 dekagramów
migdały 5 dekagramów
żelatyna 3 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier puder 0,5 szklanek
śmietana 400 mililitrów
twarożek homogenizowany 40 dekagramów
Wykonanie:
Twarożek zmiksować z jogurtem,cukrem i cukrem waniliowym.Można użyć zwykłego półtłustego twarogu,zemleć go dwa razy albo przesiać przez sito.Żelatynę rozpuścić,ostudzoną połączyć z masą serową.Dodać obrane ze skórki i drobno posiekane migdały,umyte w ciepłej wodzie i pokrojone suszone morele oraz owoce kandyzowane.Masę przełożyć do formy na babkę,wstawić do do lodówki,silnie schłodzić.Wyjąć z formy,na talerz,ozdobić owocami i migdałami.
Uwagi:
Naturalny jogurt lub śmietana
Autor: krysia15
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Komentarze:
Autor: neta_1904
Data: 2009-04-09
Ciasto wygląda bardzo ciekawie. I do tego bez mąki. Koniecznie będę musiała spróbować.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7377/Babka-twarozkowa