ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość CzegoKandyzowane owoce 5 dekagramówmorele suszone 5 dekagramówmigdały 5 dekagramówżelatyna 3 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 sztukcukier puder 0,5 szklanekśmietana 400 mililitrówtwarożek homogenizowany 40 dekagramówWykonanie:Twarożek zmiksować z jogurtem,cukrem i cukrem waniliowym.Można użyć zwykłego półtłustego twarogu,zemleć go dwa razy albo przesiać przez sito.Żelatynę rozpuścić,ostudzoną połączyć z masą serową.Dodać obrane ze skórki i drobno posiekane migdały,umyte w ciepłej wodzie i pokrojone suszone morele oraz owoce kandyzowane.Masę przełożyć do formy na babkę,wstawić do do lodówki,silnie schłodzić.Wyjąć z formy,na talerz,ozdobić owocami i migdałami.Uwagi:Naturalny jogurt lub śmietanaAutor: krysia15Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocKomentarze:Autor: neta_1904Data: 2009-04-09Ciasto wygląda bardzo ciekawie. I do tego bez mąki. Koniecznie będę musiała spróbować.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: