Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 7 sztuk
cukinia 600 gramów
bekon 150 gramów
bazylia 10 listków
cebula 1 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wędzonkę pokroić w paski i wytopić na małej patelni. Umyte, osuszone
cukinie oraz
cebulę pokroić w plasterki i smażyć na rozgrzanej
oliwie, na dużej patelni. Gdy warzywa staną się szkliste, dodać
bekon wraz z wytopionym tłuszczem oraz
jajka roztrzepane na jednolitą masę. Doprawić
solą oraz
pieprzem i smażyć na niewielkim ogniu 12 min, podważając od czasu do czasu brzegi, żeby płynna masa spływała na dno. Kiedy spód się zrumieni, a masa zgęstnieje, wstawić patelnię na 5 min do mocno nagrzanego piekarnika lub 2 min zapiekać pod grzałką grilla, aby wierzch lekko się zrumienił. Pokroić omlet na kliny, posypać
zieleniną. Podawać na gorąco z
sałatką pomidorów,
ogórków i
cebuli.Uwagi:
Bekon można zastąpić
wędzonym boczkiem, a listka
bazylii natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajKomentarze:Autor: YBITsRJLXihKFuznzData: 2013-02-10Beata Mi zdecydowanie
burakje kontaktow. Dorobilabym wiec jakies gniazdka kolo lodowki.Zamienilabym tez miejscami zmywarke ze zlewem choc rozwazajac tez pozniejsze zamienienie zmywarki z kuchenka choc kuchenka tak blisko sciany mi chyba by nie pasowala. Nic wiecej nie widze niestety.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: