Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegochuda
wołowina 250 gramówkość z
szpikiem 1 sztuk
makaron nitki 40 gramów
włoszczyzna 1 sztuk
koperek 2 gałązki
natka pietruszki 2 gałązki
sól według uznania
pieprz według uznania
szczypiorek 1 sztukWykonanie:Umyć
mięso i kość. Włożyć do garnka, zalać litrem
wody. Osolić. Gotować na małym ogniu 1/2 godziny. Oczyścić
włoszczyznę, opłukać pod bieżącą
wodą, pokroić na kawałki. Dodać do
mięsa na pół godziny przed końcem gotowania. Wyjąć
mięso i kość. Odszumować rosół. Przecedzić przez gęste sitko do drugiego garnka. Pokroić
mięso na kawałki, włożyć ponownie do rosołu. Doprawić zupę do l smaku
solą i
pieprzem. Gotować
makaron przez 4 minuty w osolonej wodzie, odlać. Umyć
natkę,
koperek, drobno posiekać, wrzucić do zupy przed samym końcem gotowania.
Szczypiorek przebrać, umyć i pokroić. Rozłożyć
makaron do czterech podgrzanych miseczek, wlać rosół, posypać
szczypiorkiem.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!ZupyKomentarze:Autor: NetoData: 2012-01-07@
Natt , tak
Natt ty masz problemy z czytaniem, pisze jak wół, gotować
mięso 1/2 godziny. Rozumiem, ze to
moze jest jakis etap, ale ja
solę mieso po zszumowaniu, a nie razem z warzywami fujAutor:
NattData: 2011-01-20przecież jest napisane, że czas gotowania to 120 min....... ;> problemy z czytaniem ??Autor: JadwaoData: 2010-03-09chyba chodziło o 1-2 godziny, a nie o pół godziny...Autor: trapistaData: 2009-11-13"Gotować (
mięso) na małym ogniu 1/2 godziny.
Włoszczyznę dodać na pół godziny przed końcem gotowania ! Ale
jaja, któś se robi. Czyli
włoszczyznę od razu - tak?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: