ßßß Cookit - przepis na Rosół wołowy

Rosół wołowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
chuda wołowina 250 gramów
kość z szpikiem 1 sztuk
makaron nitki 40 gramów
włoszczyzna 1 sztuk
koperek 2 gałązki
natka pietruszki 2 gałązki
sól według uznania
pieprz według uznania
szczypiorek 1 sztuk
Wykonanie:
Umyć mięso i kość. Włożyć do garnka, zalać litrem wody. Osolić. Gotować na małym ogniu 1/2 godziny. Oczyścić włoszczyznę, opłukać pod bieżącą wodą, pokroić na kawałki. Dodać do mięsa na pół godziny przed końcem gotowania. Wyjąć mięso i kość. Odszumować rosół. Przecedzić przez gęste sitko do drugiego garnka. Pokroić mięso na kawałki, włożyć ponownie do rosołu. Doprawić zupę do l smaku solą i pieprzem. Gotować makaron przez 4 minuty w osolonej wodzie, odlać. Umyć natkę, koperek, drobno posiekać, wrzucić do zupy przed samym końcem gotowania. Szczypiorek przebrać, umyć i pokroić. Rozłożyć makaron do czterech podgrzanych miseczek, wlać rosół, posypać szczypiorkiem.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Komentarze:
Autor: Neto
Data: 2012-01-07
@ Natt , tak Natt ty masz problemy z czytaniem, pisze jak wół, gotować mięso 1/2 godziny. Rozumiem, ze to moze jest jakis etap, ale ja solę mieso po zszumowaniu, a nie razem z warzywami fuj
Autor: Natt
Data: 2011-01-20
przecież jest napisane, że czas gotowania to 120 min....... ;> problemy z czytaniem ??
Autor: Jadwao
Data: 2010-03-09
chyba chodziło o 1-2 godziny, a nie o pół godziny...
Autor: trapista
Data: 2009-11-13
"Gotować (mięso) na małym ogniu 1/2 godziny. Włoszczyznę dodać na pół godziny przed końcem gotowania ! Ale jaja, któś se robi. Czyli włoszczyznę od razu - tak?
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6899/Rosol-wolowy