Wykonanie
Niedawno prezentowaliśmy przepis na normandzki
ser Neufchâtel, a teraz dajemy pomysł jak ten
ser wykorzystać. Niby pasta serowa żadnym wielkim odkryciem nie jest, jednak ta wyszła tak dobra, że postanowiliśmy podzielić się z
wami przepisem. W ogóle ten
ser to bardzo wdzięczny temat do dalszego przetwarzania.Szybka, przepyszna, idealna na kanapki pasta sprawdzi się w każdej sytuacji. Grubo posmarowana na
chlebie może stanowić bazę kanapki. Można też posmarować cienko zamiast
masła, a na wierzch dać wszystko, co wpadnie nam do głowy. Dobrze smakuje nawet z
wędliną.Potrzebujemy:50 ml
oleju lnianego2 łyżki posiekanego świeżego
szczypiorku1 łyżka posiekanego świeżego
koperkusól,
pieprzSer przekładamy do miski i mieszamy z
olejem lnianym na gładka pastę. Dodajemy
szczypiorek i
koperek, a na koniec doprawiamy
solą i
pieprzem. Proste, prawda? A jakie pyszne!Przechowujemy w lodówce.Smacznego!