Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
grzyby suszone 50 gramów
bułka pszenna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
mleko 0.75 szklanek
jajko na twardo 2 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
orzechy włoskie 1 szklanek
jajko 1 sztuk
bułka tarta 1 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznaniaWykonanie:
Grzyby umyć i namoczyć na noc, następnego dnia ugotować i odcedzić.
Bułkę namoczyć w
mleku. pokrojoną
cebulę zeszklić na
maśle.
Grzyby,
bułkę i
cebulę przepuścić przez maszynkę, dodać drobno posiekane
jajka, posiekane
orzechy, surowe
jajko i 2 łyżki przesianej
bułki tartej. Przyprawić do smaku
solą i
pieprzem, i dokładnie wymieszać. Z masy formować kotleciki, obtaczać w
bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym
oleju.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
GrzybówWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: