ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojaja 6 sztukcebula 1 sztukbułka pszenna 1 sztukbułka tarta 125 gramówsól według uznaniapieprz według uznaniamleko 125 mililitrówtłuszcz według uznaniaWykonanie:5 jaj ugotować na twardo. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę drobno pokroić, usmażyć na jasnozłoty kolor. Bułkę i jaja zemleć, dodać surowe jajko, cebulę, pieprz, dokładnie wymieszać. Z masy uformować nieduże kotlety, obtoczyć je w tartej bułce. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone zdejmować ostrożnie łopatką, bo łatwo się kruszą. Podawać z ziemniakami i sosem pomidorowym, ogórkowym lub szczypiorkowymAutor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kotlety weg.Komentarze:Autor: aniołData: 2009-01-22dobre to jestDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: