Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier 0,75 szklanek
mąka tortowa 1 szklanek
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
jabłka 1 kilogramów
cukier puder według uznaniaWykonanie:Obrane
jabłka podzielić na ósemki i oczyścić z gniazd nasiennych.
Jajka z
cukrami ubić mikserem na puch, dodać
maki wymieszane z
proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką. Przełożyć do formy wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównać, a na wierzchu ułożyć
jabłka. Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Patyczkiem sprawdzić, czy ciasto jest upieczone. Wystudzone posypać
cukrem pudrem.Uwagi:Żeby
jabłka nie opadły na dno ciasta należy obtoczyć je w niewielkiej ilości
mąki.Do ciasta można dodać kilka kropli dowolnego zapachu w płynie.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: