ßßß Cookit - przepis na Biszkopt z jabłkami

Biszkopt z jabłkami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 14
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier 0,75 szklanek
mąka tortowa 1 szklanek
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
jabłka 1 kilogramów
cukier puder według uznania
Wykonanie:
Obrane jabłka podzielić na ósemki i oczyścić z gniazd nasiennych. Jajka z cukrami ubić mikserem na puch, dodać maki wymieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką. Przełożyć do formy wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównać, a na wierzchu ułożyć jabłka. Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Patyczkiem sprawdzić, czy ciasto jest upieczone. Wystudzone posypać cukrem pudrem.
Uwagi:
Żeby jabłka nie opadły na dno ciasta należy obtoczyć je w niewielkiej ilości mąki.
Do ciasta można dodać kilka kropli dowolnego zapachu w płynie.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9234/Biszkopt-z-jablkami