ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoagrest 1 kilogramówsok z jabłek 1 kilogramówcukier 2 szklanekjajka 6 sztukmąka tortowa 1 szklanekmąka ziemniaczana 5 łyżek stołowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychcukier puder według uznaniaWykonanie:Oczyszczony agrest po nakłuwać, podlać sokiem z jabłek i dusić na małym ogniu, aż owoce całkowicie się rozgotują. Wsypać szklankę cukru, mieszając, gotować do rozpuszczenia się cukru, wystudzić.Białka ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo resztę cukru. Ubijać, aż cukier się rozpuści. Pianę wymieszać z żółtkami. Przesiać obie mąki oraz proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 25 minut w 175 stopniach. Zimne ciasto przekroić na 2 krążki. Na jednym rozsmarować mus agrestowy i przykryć drugim krążkiem oraz posypać obficie cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: