Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
agrest 1 kilogramówsok z
jabłek 1 kilogramów
cukier 2 szklanek
jajka 6 sztuk
mąka tortowa 1 szklanek
mąka ziemniaczana 5 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
cukier puder według uznaniaWykonanie:Oczyszczony
agrest po nakłuwać, podlać
sokiem z
jabłek i dusić na małym ogniu, aż
owoce całkowicie się rozgotują. Wsypać szklankę
cukru, mieszając, gotować do rozpuszczenia się
cukru, wystudzić.
Białka ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo resztę
cukru. Ubijać, aż
cukier się rozpuści. Pianę wymieszać z
żółtkami. Przesiać obie
mąki oraz
proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 25 minut w 175 stopniach. Zimne ciasto przekroić na 2 krążki. Na jednym rozsmarować mus
agrestowy i przykryć drugim krążkiem oraz posypać obficie
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: