ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1 szklanekmąka ziemniaczana 0,5 szklanekjajka 4 sztukcukier 0,75 szklanekolej 90 mililitrówjabłka 6 sztukproszek do pieczenia 1 łyżek deserowycharomat waniliowy według uznaniacukier puder według uznaniaWykonanie:Obrane jabłka pokroić w cienkie cząstki. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Ubić mikserem jajka z cukrem, dodać olej, aromat, miksując, po trochu wsypywać mąkę. Ucierać chwilę, wrzucić do ciasta połowę jabłek i wymieszać. Przełożyć do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Na wierzchy ułożyć jabłka. Piec w 180 stopniach, aż się zrumieni i zacznie odstawać od ścianek formy. Ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: MONIAAAAData: 2010-02-07PRZEPYSZNE:)Autor: htrjjData: 2010-02-07o k r o p n eAutor: SłodyczamaData: 2009-09-12Pycha :)Autor: Kasia i TomekData: 2009-04-30Mniam :)Autor: WubeData: 2009-04-27bardzo dobre:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: