Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1 szklanek
mąka ziemniaczana 0,5 szklanek
jajka 4 sztuk
cukier 0,75 szklanek
olej 90 mililitrów
jabłka 6 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
aromat waniliowy według uznania
cukier puder według uznaniaWykonanie:Obrane
jabłka pokroić w cienkie cząstki.
Mąki wymieszać z
proszkiem do pieczenia. Ubić mikserem
jajka z
cukrem, dodać
olej, aromat, miksując, po trochu wsypywać
mąkę. Ucierać chwilę, wrzucić do ciasta połowę
jabłek i wymieszać. Przełożyć do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Na wierzchy ułożyć
jabłka. Piec w 180 stopniach, aż się zrumieni i zacznie odstawać od ścianek formy. Ciepłe ciasto posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: MONIAAAAData: 2010-02-07PRZEPYSZNE:)Autor: htrjjData: 2010-02-07o k r o p n eAutor: SłodyczamaData: 2009-09-12Pycha :)Autor:
Kasia i TomekData: 2009-04-30Mniam :)Autor: WubeData: 2009-04-27bardzo dobre:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: