Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron penne 500 gramów
bekon 12 plastry
oliwa 1 łyżek stołowych
karczochy 800 gramów
oliwki zielone 350 gramów
natka pietruszki 0,5 pęczek
majonez 6 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotować
makaron w/g przepisu na opakowaniu, przelać zimną
wodą i osączyć. Pokrojony w paski
bekon przesmażyć 3 minuty na
oliwie i osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku kuchennym.
Serca karczochów pokroić na małe kawałki. Ostudzony
makaron wymieszać z
karczochami,
oliwkami i
bekonem. Posypać posiekaną
natką pietruszki, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem i wymieszać z
majonezem. Na 60 minut włożyć do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: