Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 12 sztuk
bekon 300 gramów
grzyby suszone 60 gramów
śmietana 4 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, pokruszone
grzyby namoczyć w szklance cieplej
wody. Osączyć,
wodę zachować. Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, obrać i naciąć wzdłuż 4
razy. W nacięcia powkładać
grzyby. Każdy
ziemniak owinąć 2 plasterkami
bekonu, posolić i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Zalać
wodą z
grzybów wymieszaną ze
śmietaną, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po 15 minutach zdjąć pokrywkę i zapiekać jeszcze 20 minut, polewając co jakiś czas,
ziemniaki, wytworzonym sosem. Wyjęte z piekarnika
ziemniaki przyprawić
pieprzem, posypać posiekana
natka i podawać w naczyniu, w którym się piekły.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: