ßßß Cookit - przepis na Przekąska z grzybami

Przekąska z grzybami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 12 sztuk
bekon 300 gramów
grzyby suszone 60 gramów
śmietana 4 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, pokruszone grzyby namoczyć w szklance cieplej wody. Osączyć, wodę zachować. Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, obrać i naciąć wzdłuż 4 razy. W nacięcia powkładać grzyby. Każdy ziemniak owinąć 2 plasterkami bekonu, posolić i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Zalać wodą z grzybów wymieszaną ze śmietaną, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po 15 minutach zdjąć pokrywkę i zapiekać jeszcze 20 minut, polewając co jakiś czas, ziemniaki, wytworzonym sosem. Wyjęte z piekarnika ziemniaki przyprawić pieprzem, posypać posiekana natka i podawać w naczyniu, w którym się piekły.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Makaronem
Potrawy z Mięsa
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10192/Przekaska-z-grzybami