ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 12 sztukbekon 300 gramówgrzyby suszone 60 gramówśmietana 4 łyżek stołowychnatka pietruszki 2 pęczekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, pokruszone grzyby namoczyć w szklance cieplej wody. Osączyć, wodę zachować. Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, obrać i naciąć wzdłuż 4 razy. W nacięcia powkładać grzyby. Każdy ziemniak owinąć 2 plasterkami bekonu, posolić i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Zalać wodą z grzybów wymieszaną ze śmietaną, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po 15 minutach zdjąć pokrywkę i zapiekać jeszcze 20 minut, polewając co jakiś czas, ziemniaki, wytworzonym sosem. Wyjęte z piekarnika ziemniaki przyprawić pieprzem, posypać posiekana natka i podawać w naczyniu, w którym się piekły.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MakaronemPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: