ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopieczarki 500 gramówwieprzowina 600 gramówmargaryna 2 łyżek stołowychbulion mięsny 150 mililitrówmakaron kokardki 400 gramówśmietana 300 mililitrówsól według uznaniapieprz według uznanianatka pietruszki według uznaniaWykonanie:Pieczarki pokroić w cienkie plasterki.Wieprzowinę pokroić w cienkie paski. Mięso obsmażyć na rozgrzanej margarynie na ostrym ogniu, co jakiś czas mieszając. Następnie wlać bulion, wymieszać całość dusić około 3 minuty.Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody.Do podduszonego mięsa dodać pieczarki, wlać śmietanę i gotować na wolnym ogniu około 6 minut. Następnie doprawić solą i sporą ilością pieprzu. Mięso podawać z makaronem, każdą porcję przybrać natką pietruszki.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia AustriackaKuchnia PolskaPotrawy z MakaronemPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: