ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomakrela wędzona 400 gramówpor 1 sztukśmietana 150 mililitrówziemniaki 2 sztuknatka pietruszki 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Z obranej makreli usunąć ości i podzielić na kawałki. Oczyszczonego pora pokroić na plasterki. Wyszorowane ziemniaki tez pokroić na plasterki (nie obierać). Kawałki ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym i pora oraz posypać posiekaną natką. Polać połową śmietany i 5 łyżkami wody. Na wierzchu ułożyć plasterki ziemniaków, polać resztą śmietany, oprószyć solą oraz pieprzem. Zapiekankę przykryć i wstawić na 9 minut do kuchenki mikrofalowej nastawionej na najwyższą moc. Następnie zdjąć pokrywkę i wstawić zapiekankę do nagrzanego piekarnika . Zapiekać, aż ziemniaki będą ciemnozłote.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: