Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makrela wędzona 400 gramów
por 1 sztuk
śmietana 150 mililitrów
ziemniaki 2 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Z obranej
makreli usunąć ości i podzielić na kawałki. Oczyszczonego
pora pokroić na plasterki. Wyszorowane
ziemniaki tez pokroić na plasterki (nie obierać). Kawałki
ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym i
pora oraz posypać posiekaną
natką. Polać połową
śmietany i 5 łyżkami
wody. Na wierzchu ułożyć plasterki
ziemniaków, polać resztą
śmietany, oprószyć
solą oraz
pieprzem. Zapiekankę przykryć i wstawić na 9 minut do kuchenki mikrofalowej nastawionej na najwyższą moc. Następnie zdjąć pokrywkę i wstawić zapiekankę do nagrzanego piekarnika . Zapiekać, aż
ziemniaki będą ciemnozłote.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: