ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomakrela wędzona 400 gramówpor 1 sztukśmietana 150 mililitrówziemniaki 2 sztuknatka pietruszki 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Rybę obrać, usunąć ości i podzielić na kawałki. Oczyszczonego pora pokroić na plasterki. Umyte, osuszone ziemniaki, nie obierając, pokroić na cieniutkie plasterki. Na dnie naczynia do zapiekania ułożyć kawałki makreli i pora, posypać posiekaną natką pietruszki, polać połową śmietany oraz 5 łyżkami wody. Na wierzchu ułożyć plasterki ziemniaków, polać resztą śmietany, oprószyć sola oraz pieprzem. Ustawić piekarnik na funkcję grillowania i rozgrzać do najwyższej temperatury. Zapiekankę przykryć i wstawić do kuchenki mikrofalowej nastawionej na najwyższą moc na 9 minut. Gdy ziemniaki będą miękkie, wyjąć je z kuchenki, zdjąć pokrywkę i wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać, aż ziemniaki będą ciemnozłote.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: