ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobulion warzywny 3 szklanekcebula 1 sztukoliwa 1 łyżek stołowychimbir świeży 1 łyżek stołowychmarchewka 1 kilogramówlistki kolendry 2 łyżek stołowychśmietana według uznaniaWykonanie:Zagotować bulion (może być z kostki). Oczyszczona, posiekana cebulę smażyć na oliwie razem z imbirem, aż zmięknie i przełożyć do gotującego się bulionu. Dodać oczyszczoną, starta na tarce marchewkę. Zmniejszyć ogień i gotować, aż marchewka zmięknie (ok. 20 minut). Miękkie warzywa zmiksować. Jeżeli zupa jest za gęsta można ją rozrzedzić bulionem lub wrząca wodą. Przed podaniem posypać listkami kolendry lun natką pietruszki i ozdobić kleksem śmietany.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: