ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobrzoskwinie z puszki - połówki 8 sztukjabłka 3 sztukcukier puder 0,5 szklanekgoździki 2 sztukmasło sklarowane 50 gramówCynamon 1 szczyptacytryna 2 plastryrodzynki 2 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczone jabłka i brzoskwinie pokroić na nieduże kawałki i skropić sokiem z cytryny. Jabłka zrumienić na maśle, dodać brzoskwinie i chwilę smażyć. Wlać syrop ugotowany z cukru, 100ml wody i przypraw. Dodać rodzynki i smażyć jeszcze 3 minuty. Usmażone naleśniki układać na desce i na środku każdego kłaść po 2 łyżki nadzienia. Przykryć nadzienie z dwóch stron bocznymi fragmentami naleśnika, a potem podwinąć końce powstałego pasa, tworząc zgrabny pakiecik. Przewiązać go usmażonymi paskami skórki pomarańczowej i od razu podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: