Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
brzoskwinie z puszki - połówki 8 sztuk
jabłka 3 sztuk
cukier puder 0,5 szklanek
goździki 2 sztuk
masło sklarowane 50 gramów
Cynamon 1 szczypta
cytryna 2 plastry
rodzynki 2 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczone
jabłka i
brzoskwinie pokroić na nieduże kawałki i skropić
sokiem z cytryny.
Jabłka zrumienić na
maśle, dodać
brzoskwinie i chwilę smażyć. Wlać
syrop ugotowany z
cukru, 100ml
wody i przypraw. Dodać
rodzynki i smażyć jeszcze 3 minuty. Usmażone naleśniki układać na desce i na środku każdego kłaść po 2 łyżki nadzienia. Przykryć nadzienie z dwóch stron
bocznymi fragmentami naleśnika, a
potem podwinąć końce powstałego pasa, tworząc zgrabny pakiecik. Przewiązać go usmażonymi paskami
skórki pomarańczowej i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: