ßßß Cookit - przepis na Naleśniki z nadzieniem brzoskwiniowo-jabłkowym

Naleśniki z nadzieniem brzoskwiniowo-jabłkowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
brzoskwinie z puszki - połówki 8 sztuk
jabłka 3 sztuk
cukier puder 0,5 szklanek
goździki 2 sztuk
masło sklarowane 50 gramów
Cynamon 1 szczypta
cytryna 2 plastry
rodzynki 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Oczyszczone jabłka i brzoskwinie pokroić na nieduże kawałki i skropić sokiem z cytryny. Jabłka zrumienić na maśle, dodać brzoskwinie i chwilę smażyć. Wlać syrop ugotowany z cukru, 100ml wody i przypraw. Dodać rodzynki i smażyć jeszcze 3 minuty. Usmażone naleśniki układać na desce i na środku każdego kłaść po 2 łyżki nadzienia. Przykryć nadzienie z dwóch stron bocznymi fragmentami naleśnika, a potem podwinąć końce powstałego pasa, tworząc zgrabny pakiecik. Przewiązać go usmażonymi paskami skórki pomarańczowej i od razu podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy mączne weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7843/Nalesniki-z-nadzieniem-brzoskwiniowo-jablkowym