Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
brandy 6 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 150 mililitrów
brzoskwinie - połówki 8 sztuk
pieprz według uznania
mąka kukurydziana 1 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
Cynamon 1 szczypta
masło 2 łyżek stołowych
liść laurowy 1 sztuk
sznycle cielece 8 sztuk
sól według uznaniaorzeszki
pini 2 łyżek stołowychWykonanie:Osaczone z
syropu brzoskwinie skropić
brandy. Plastry
mięsa lekko rozbić, oprószyć
solą i usmażyć na rozgrzanym
oleju. Przełożyć do rondla, dodać
cynamon,
liść laurowy,
pieprz i
sól, wlać
wino i dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości
mięsa. Na rozgrzanym na patelni
maśle zrumienić orzeszki i osączyć na papierowym ręczniku.
Mięso przełożyć na ogrzany półmisek. 4 łyżkami
wody rozprowadzić
mąkę kukurydzianą, mieszając, gotować, aż zawiesina stanie się klarowna. Wlać płyn z miseczki z
brzoskwiniami i 3 łyżki zalewy z puszki, mieszając - zagotować. Dodać pokrojone
owoce i mieszając - podgrzać.
Mięso polać sosem z
owocami i posypać orzeszkami. Podawać z
ryżem i
groszkiem zielonym polanym
masłem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: