ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobrandy 6 łyżek stołowychwino białe wytrawne 150 mililitrówbrzoskwinie - połówki 8 sztukpieprz według uznaniamąka kukurydziana 1 łyżek stołowycholej 4 łyżek stołowychCynamon 1 szczyptamasło 2 łyżek stołowychliść laurowy 1 sztuksznycle cielece 8 sztuksól według uznaniaorzeszki pini 2 łyżek stołowychWykonanie:Osaczone z syropu brzoskwinie skropić brandy. Plastry mięsa lekko rozbić, oprószyć solą i usmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do rondla, dodać cynamon, liść laurowy, pieprz i sól, wlać wino i dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa. Na rozgrzanym na patelni maśle zrumienić orzeszki i osączyć na papierowym ręczniku. Mięso przełożyć na ogrzany półmisek. 4 łyżkami wody rozprowadzić mąkę kukurydzianą, mieszając, gotować, aż zawiesina stanie się klarowna. Wlać płyn z miseczki z brzoskwiniami i 3 łyżki zalewy z puszki, mieszając - zagotować. Dodać pokrojone owoce i mieszając - podgrzać. Mięso polać sosem z owocami i posypać orzeszkami. Podawać z ryżem i groszkiem zielonym polanym masłem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: