ßßß Cookit - przepis na Cielęcina z brzoskwiniami i orzeszkami

Cielęcina z brzoskwiniami i orzeszkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
brandy 6 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 150 mililitrów
brzoskwinie - połówki 8 sztuk
pieprz według uznania
mąka kukurydziana 1 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
Cynamon 1 szczypta
masło 2 łyżek stołowych
liść laurowy 1 sztuk
sznycle cielece 8 sztuk
sól według uznania
orzeszki pini 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Osaczone z syropu brzoskwinie skropić brandy. Plastry mięsa lekko rozbić, oprószyć solą i usmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do rondla, dodać cynamon, liść laurowy, pieprz i sól, wlać wino i dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa. Na rozgrzanym na patelni maśle zrumienić orzeszki i osączyć na papierowym ręczniku. Mięso przełożyć na ogrzany półmisek. 4 łyżkami wody rozprowadzić mąkę kukurydzianą, mieszając, gotować, aż zawiesina stanie się klarowna. Wlać płyn z miseczki z brzoskwiniami i 3 łyżki zalewy z puszki, mieszając - zagotować. Dodać pokrojone owoce i mieszając - podgrzać. Mięso polać sosem z owocami i posypać orzeszkami. Podawać z ryżem i groszkiem zielonym polanym masłem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7839/Cielecina-z-brzoskwiniami-i-orzeszkami