ßßß Cookit - przepis na Cielęcina w brzoskwiniach

Cielęcina w brzoskwiniach

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor red.
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: średnie
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
8 sznycli cielęcych
4 brzoskwinie
140 ml białego wytrawnego wina
szczypta cynamonu
liść laurowy
2 łyżki masła
łyżka mąki kukurydzianej
4 łyżki oleju
sól
pieprz
Cielęcina w brzoskwiniach - sposób przygotowania: Brzoskwinie myjemy, wyjmujemy pestki i kroimy na plastry. Dusimy chwilę w odrobinie wody z łyżką masła, by zmiękły. Plastry mięsa rozbijamy i smażymy na rozgrzanym oleju. Wlewamy wino, dodajemy przyprawy. Dusimy na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Mąkę kukurydzianą rozprowadzamy 2 łyżkami wody i, mieszając, gotujemy, aż zawiesina stanie się klarowna. Dolewamy płyn z garnka, w którym dusiliśmy brzoskwinie. Zagotowujemy. Mięso układamy na półmisku, przekładamy plastrami podduszonych brzoskwiń, polewamy sosem. Rada: Poza sezonem świeże owoce możemy zastąpić brzoskwiniami z puszki.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/167791474/cielecina w brzoskwiniach/p