Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor red.Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)8
sznycli cielęcych4
brzoskwinie140 ml białego
wytrawnego winaszczypta
cynamonuliść laurowy2 łyżki
masłałyżka
mąki kukurydzianej4 łyżki
olejusólpieprzCielęcina w brzoskwiniach - sposób przygotowania:
Brzoskwinie myjemy, wyjmujemy pestki i kroimy na plastry. Dusimy chwilę w odrobinie
wody z łyżką
masła, by zmiękły. Plastry
mięsa rozbijamy i smażymy na rozgrzanym
oleju. Wlewamy
wino, dodajemy
przyprawy. Dusimy na małym ogniu, aż
mięso będzie miękkie.
Mąkę kukurydzianą rozprowadzamy 2 łyżkami
wody i, mieszając, gotujemy, aż zawiesina stanie się klarowna. Dolewamy płyn z garnka, w którym dusiliśmy
brzoskwinie. Zagotowujemy.
Mięso układamy na półmisku, przekładamy plastrami podduszonych
brzoskwiń, polewamy sosem. Rada: Poza sezonem świeże
owoce możemy zastąpić
brzoskwiniami z puszki.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu