ßßß Cookit - przepis na Bitki wieprzowe z truskawkami

Bitki wieprzowe z truskawkami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: inne
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (9 głosów)
50 dag schabu
30 dag truskawek
2 łyżki oleju
łyżka masła
3-4 łyżki wytrawnego wina
sól
cukier
pieprz
Bitki wieprzowe z truskawkami - sposób przygotowania: Schab kroimy w plastry, lekko rozbijamy, posypujemy solą, pieprzem i obsmażamy na gorącym oleju. Przekładamy bitki do rondla, dodajemy masło, podlewamy winem i dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Gdy bitki są miękkie dodajemy do nich truskawki. Zagotowujemy i doprawiamy solą, szczyptą cukru i pieprzem.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/5409349/bitki wieprzowe z truskawkami/p