Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (9 głosów)50 dag schabu30 dag truskawek2 łyżki olejułyżka masła3-4 łyżki wytrawnego winasólcukierpieprzBitki wieprzowe z truskawkami - sposób przygotowania: Schab kroimy w plastry, lekko rozbijamy, posypujemy solą, pieprzem i obsmażamy na gorącym oleju. Przekładamy bitki do rondla, dodajemy masło, podlewamy winem i dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Gdy bitki są miękkie dodajemy do nich truskawki. Zagotowujemy i doprawiamy solą, szczyptą cukru i pieprzem.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu