Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Adam Chrząstowski
Fot. Marcin KiełbiewskiPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia francuskaIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 wypatroszona pularda (1 . 6-1 . 8 kg)1/2 kostki
masłasólpieprz1 szklanka białego
wytrawnego wina1 szklanka
wody4
szalotki pokrojone w piórka6-8 ( pokrojonych w plasterki)
pieczarekcukier1 łyżeczka pasty truflowej1/2 litra
śmietanki 36%Pularda w
śmietanie z aromatem
trufli - sposób przygotowania: Pulardę kroimy na części i obsmażamy w rondlu na połowie
masła na złoty kolor. Przyprawiamy
solą i
pieprzem, wlewamy
wino i
wodę. Dusimy pod przykryciem przez 20 minut. Na pozostałym
maśle obsmażamy
szalotki i
pieczarki, doprawiamy do smaku
solą i
cukrem, dodajemy pastę
truflową.
Mięso wyjmujemy z rondla, a sos odparowujemy do 1/3 objętości. Dodajemy
śmietanę i ponownie redukujemy do żądanej konsystencji. Dodajemy
pieczarki z
cebulą. Sosem polewamy kawałki pulardy.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu