ßßß Cookit - przepis na Pularda w śmietanie z aromatem trufli

Pularda w śmietanie z aromatem trufli

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Adam Chrząstowski
Fot. Marcin Kiełbiewski
Poziom trudności: średnie
Region: kuchnia francuska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1 wypatroszona pularda (1 . 6-1 . 8 kg)
1/2 kostki masła
sól
pieprz
1 szklanka białego wytrawnego wina
1 szklanka wody
4 szalotki pokrojone w piórka
6-8 ( pokrojonych w plasterki) pieczarek
cukier
1 łyżeczka pasty truflowej
1/2 litra śmietanki 36%
Pularda w śmietanie z aromatem trufli - sposób przygotowania: Pulardę kroimy na części i obsmażamy w rondlu na połowie masła na złoty kolor. Przyprawiamy solą i pieprzem, wlewamy wino i wodę. Dusimy pod przykryciem przez 20 minut. Na pozostałym maśle obsmażamy szalotki i pieczarki, doprawiamy do smaku solą i cukrem, dodajemy pastę truflową. Mięso wyjmujemy z rondla, a sos odparowujemy do 1/3 objętości. Dodajemy śmietanę i ponownie redukujemy do żądanej konsystencji. Dodajemy pieczarki z cebulą. Sosem polewamy kawałki pulardy.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174600139/pularda w smietanie z aromatem trufli/p