ßßß Cookit - przepis na Zupa krem z serków topionych

Zupa krem z serków topionych

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
bulion warzywny 2 litrów
pieczarki 400 gramów
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
żółtka 2 sztuk
śmietana 1 szklanek
serek śmietankowy 4 sztuk
groszek ptysiowy według uznania
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone pieczarki oraz cebulę pokroić w plasterki i dusić na maśle. Przełożyć do rondla z bulionem i zagotować (część pieczarek odłożyć). Dodać serki i mieszając, gotować, aż serki się rozpuszczą. Mąkę wymieszać z 3 łyżkami wody, wlać do zupy i zagotować. Zupę zmiksować i jeszcze raz podgrzać. Wymieszać śmietanę z żółtkami oraz odrobina gorącego wywaru i wlać do zupy, nie gotować. Zupę doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Podawać z groszkiem ptysiowym, pieczarkami i posypaną posiekaną natką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z serem
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11667/Zupa-krem-z-serkow-topionych