Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
bulion warzywny 2 litrów
pieczarki 400 gramów
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
żółtka 2 sztuk
śmietana 1 szklanek
serek śmietankowy 4 sztuk
groszek ptysiowy według uznania
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
pieczarki oraz
cebulę pokroić w plasterki i dusić na
maśle. Przełożyć do rondla z
bulionem i zagotować (część
pieczarek odłożyć). Dodać
serki i mieszając, gotować, aż
serki się rozpuszczą.
Mąkę wymieszać z 3 łyżkami
wody, wlać do zupy i zagotować. Zupę zmiksować i jeszcze raz podgrzać. Wymieszać
śmietanę z
żółtkami oraz odrobina gorącego
wywaru i wlać do zupy, nie gotować. Zupę doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Podawać z
groszkiem ptysiowym,
pieczarkami i posypaną posiekaną
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
seremZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: