Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
cukinia 4 sztuk
cebula 1 sztukząbek
czosnku 2 sztuk
pomidor 4 sztuk
bulion "wegetariański" 1 litrów
gałka muszkatołowa według uznania
sok z cytryny 0.5 sztuk
olej według uznaniaWykonanie:
Cebulę pokroić w plasterki, zeszklić na
oleju, dodać wyciśnięty ząbek
czosnku.
Cukinie pokroić w kostkę, połączyć z
cebulą i dusić pod przykryciem około 5 minut. Następnie przełożyć do garnka, dodać
bulion.
Pomidory sparzyć, obrać i wrzucić do zupy. Gotować powoli przez około 10 minut. Zmiksować. Dodać drugi wyciśnięty
czosnek,
gałkę muszkatołową,
sok z cytryny,
sól i
pieprz. Przed podaniem na
stól posypać posiekaną
rzeżuchą i
pomidorem pokrojonym w kostkę.Uwagi:2 duże miękkie
pomidory, 2 małe twarde
pomidoryZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: