Ratatouille to prostymi słowy mówiąć warzywny gulasz, będący bogactwem witamin, składników mineralnych i wielu przydatnych związków organicznych w letniej, barwnej i dietetycznej postaci.Składniki:1 cebulaPo jednej papryce żółtej, zielonej i czerwonej2 małe cukinie2 pomidory1 bakłażan1 woreczek ryżu15 dag pieczarekSok z cytryny1 łyżka oleju2 szklanki bulionu jarzynowego z kostki2 ząbki czosnkuŚwieże posiekane ziołaSólPieprzWykonanie:Wszystkie warzywa pokroić, a bakłażan skropić sokiem z cytryny. Cebulę udusić w oleju, dodać pokrojone warzywa, ryż, bulion i przyprawy. Gotować pod przykryciem pół godziny na wolnym ogniu. Dodać świeże zioła i podawać jako osobne danie lub ze smażoną wątróbką, polecam również z plackami ziemniaczanymi.