Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 130 gramów
jajka 2 sztuk
mleko według uznania
białka 2 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
śliwki 1 kilogramów
mięta według uznania
masło według uznania
sól według uznania
olej według uznaniaWykonanie:
Śliwki umyj i wydryluj, gotuj w naczyniu z
cukrem,
miętą i
winem. Ugotowane
śliwki odcedź. Z
mleka,
mąki i
jajek przygotuj ciasto na naleśniki. Na patelni usmaż naleśniki. Każdy naleśnik napełnij
śliwkami i połóż na patelni. Z
białek i
cukru ubij pianę, dodaj kompot ze
śliwek, takim sosem polej zawinięte naleśniki. Wstaw naleśniki do piekarnika i zapiekaj przez 15 minut.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryInnePotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: