Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mieso kurczaka 250 gramów
orzechy włoskie 50 gramów
migdały 50 gramów
śmietana 0,5 szklanek
cytryna 0,5 sztuk
bułka tarta 3,5 łyżek stołowych
majonez 1 łyżek stołowych
oliwa 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Tartą bułkę wymieszać ze
śmietaną i odstawić na 30 min pod przykryciem.
Mięso ugotować i drobno pokroić, dodać namoczoną
bułkę,
sok z cytryny oraz
oliwę, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Zmiksować i wymieszać z posiekanymi
migdałami i
orzechami oraz z
majonezem. Podawać lekko schłodzone do każdego rodzaju
pieczywa.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: