ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomieso kurczaka 250 gramóworzechy włoskie 50 gramówmigdały 50 gramówśmietana 0,5 szklanekcytryna 0,5 sztukbułka tarta 3,5 łyżek stołowychmajonez 1 łyżek stołowycholiwa 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Tartą bułkę wymieszać ze śmietaną i odstawić na 30 min pod przykryciem. Mięso ugotować i drobno pokroić, dodać namoczoną bułkę, sok z cytryny oraz oliwę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Zmiksować i wymieszać z posiekanymi migdałami i orzechami oraz z majonezem. Podawać lekko schłodzone do każdego rodzaju pieczywa.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: