ßßß Cookit - przepis na Pasta z kurczaka z orzechami i migdałami

Pasta z kurczaka z orzechami i migdałami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mieso kurczaka 250 gramów
orzechy włoskie 50 gramów
migdały 50 gramów
śmietana 0,5 szklanek
cytryna 0,5 sztuk
bułka tarta 3,5 łyżek stołowych
majonez 1 łyżek stołowych
oliwa 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Tartą bułkę wymieszać ze śmietaną i odstawić na 30 min pod przykryciem. Mięso ugotować i drobno pokroić, dodać namoczoną bułkę, sok z cytryny oraz oliwę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Zmiksować i wymieszać z posiekanymi migdałami i orzechami oraz z majonezem. Podawać lekko schłodzone do każdego rodzaju pieczywa.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7681/Pasta-z-kurczaka-z-orzechami-i-migdalami