Wykonanie
HomeDania
Mięsne24lip
Kurczak pieczony nadziewany
cytryną i
pietruszkąLoading...90 min.Łatwe0 Komentarzy

Składniki
Kurczak1
cytrynasok wyciśnięty z połowy
cytryny2 pęczki
pietruszkikilka łyżek
oliwysól,
pieprz,
przyprawy według uznaniaSposób przygotowania
Kurczaka starannie opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem
Pietruszkę opłukać, połowę jednego pęczka drobno pokroić
Kurczaka natrzeć
przyprawami,
oliwą, pokrojoną
pietruszką i
sokiem z cytryny Cytrynę wyszorować, sparzyć, pokroić na 4 części Do środka
kurczaka włożyć pokrojoną
cytrynę i pozostałą
natkę pietruszki (w całości) Piekarnik nagrzać do 200 *C, włożyć przygotowanego
kurczaka, piec 15 minut po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 175 *C piec jeszcze godzinę.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab