ßßß Cookit - przepis na Kurczak pieczony nadziewany cytryną i pietruszką

Kurczak pieczony nadziewany cytryną i pietruszką

nazwa

Wykonanie

Home
Dania
Mięsne
24
lip
Kurczak pieczony nadziewany cytryną i pietruszką
Loading...
90 min.
Łatwe
0 Komentarzy
Składniki
Kurczak
1 cytryna
sok wyciśnięty z połowy cytryny
2 pęczki pietruszki
kilka łyżek oliwy
sól, pieprz, przyprawy według uznania
Sposób przygotowania
Kurczaka starannie opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem Pietruszkę opłukać, połowę jednego pęczka drobno pokroić Kurczaka natrzeć przyprawami, oliwą, pokrojoną pietruszką i sokiem z cytryny Cytrynę wyszorować, sparzyć, pokroić na 4 części Do środka kurczaka włożyć pokrojoną cytrynę i pozostałą natkę pietruszki (w całości) Piekarnik nagrzać do 200 *C, włożyć przygotowanego kurczaka, piec 15 minut po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 175 *C piec jeszcze godzinę.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
Źródło:http://kulinarnyprzepis.pl/kurczak-pieczony-nadziewany-cytryna-i-pietruszka