Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 160 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 0.5 sztuk
sok pomidorowy 2 szklanek
orzeszki ziemne łuskane 1 szklanek
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
sos sojowy 1 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:Dobrze zmiksować w blenderze i dodać: 2 szkl. okary, czyli pozostałości przy robieniu
mleka z soi. Wszystko wymieszać razem i wlać do posmarowanych
olejem puszek ( np. po
groszku). Przykryć puszkę folią aluminiową. Wstawić puszki do garnka z
wodą (tak aby
woda dochodziła do połowy wysokości puszki). Wstawić na ogień i parować przez 2,5 godziny. Odstawić z ognia, ostudzić. Gdy jest już zimne, wyciągnąć z puszek i kroić lub wymieszać z
majonezem,
oliwkami,
ogórkiem kiszonym lub
papryką. Nakładać na
chleb.Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: