ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoroszponka 200 gramóworzechy włoskie 30 gramówboczek w plastrach 70 gramówjabłka 1 sztukcukier 1 łyżek stołowychmaliny mrożone 2 łyżek stołowychszalotka 1 sztukmiód 1 łyżek stołowychocet jabłkowy 3 łyżek stołowycholej orzechowy 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Na suchej patelni uprażyć orzechy. Boczek podsmażyć na chrupko i osączyć z tłuszczu. Roszponkę oczyścić i osuszyć. Umyte jabłko pokroić w talarki usuwając gniazda nasienne i podsmażyć z obu stron na tłuszczu ze smażenia boczku. posypać cukrem i smażyć, aż tłuszcz z cukrem lekko zgęstnieje. Maliny rozmrozić. Oczyszczoną szalotkę posiekać.Sos winegret: wymieszać trzepaczką miód z octem, szczypta soli i pieprzu, stopniowo wlewając olej. wymieszać z malinami i szalotką.Roszponkę delikatnie przemieszać z sosem. Przełożyć do salaterek, dodać jabłka oraz boczek i posypać prażonymi orzechami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: