Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta czerwona 0,5 sztuk
ocet 1 łyżek deserowych
jabłka 2 sztuk
orzechy włoskie 0,5 szklanek
olej 3 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Poszatkowaną
kapustę obgotować przez 10 minut w osolonym wrzątku. Odcedzona wymieszać z
octem, aby
kapusta nie straciła koloru. Umyte
jabłka zetrzeć na tarce, a
orzechy posiekać. Wszystkie składniki połączyć.
Kapustę doprawić
olejem,
sola,
pieprzem oraz
cukrem do smaku. Przed podaniem schłodzić.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: