ßßß Cookit - przepis na Czerwona kapusta z orzechami

Czerwona kapusta z orzechami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta czerwona 0,5 sztuk
ocet 1 łyżek deserowych
jabłka 2 sztuk
orzechy włoskie 0,5 szklanek
olej 3 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Poszatkowaną kapustę obgotować przez 10 minut w osolonym wrzątku. Odcedzona wymieszać z octem, aby kapusta nie straciła koloru. Umyte jabłka zetrzeć na tarce, a orzechy posiekać. Wszystkie składniki połączyć. Kapustę doprawić olejem, sola, pieprzem oraz cukrem do smaku. Przed podaniem schłodzić.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Surówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11259/Czerwona-kapusta-z-orzechami