ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet drobiowy 2 sztukolej 1 łyżek stołowychjabłka 1 sztuksok z cytryny 2 łyżek stołowychburak 1 sztukroszponka 0,5 szklanekkiełki 3 łyżek stołowychorzechy włoskie 1 łyżek stołowychocet 2 łyżek stołowychmiód 1 łyżek stołowycholiwa 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso przekroić na mniejsze kawałki (na pół). Oprószyć je sola oraz pieprzem i posmarować olejem. Filet smażyć ok. 5 minut na patelni grillowej z każdej strony. Oczyszczone, pokrojone jabłko skropić sokiem z cytryny. Oczyszczony burak pokroić na słupki, roszponkę oraz ulubione kiełki umyć. Składniki sałatki połączyć i polać sosem przygotowanym z octu, miodu oraz oliwy. Posypać orzechami.Uwagi:Mięso z kurczaka można zastąpić indyczym, a orzechy włoskie można zastąpić laskowymi. Do sałatki można tez dodać rukolę, młode liście botwinki albo pokruszona fetę.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: