Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filet drobiowy 2 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
jabłka 1 sztuk
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
burak 1 sztuk
roszponka 0,5 szklanek
kiełki 3 łyżek stołowych
orzechy włoskie 1 łyżek stołowych
ocet 2 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso przekroić na mniejsze kawałki (na pół). Oprószyć je
sola oraz
pieprzem i posmarować
olejem. Filet smażyć ok. 5 minut na patelni grillowej z każdej strony. Oczyszczone, pokrojone
jabłko skropić
sokiem z cytryny. Oczyszczony
burak pokroić na słupki,
roszponkę oraz ulubione
kiełki umyć. Składniki sałatki połączyć i polać sosem przygotowanym z
octu,
miodu oraz
oliwy. Posypać
orzechami.Uwagi:
Mięso z kurczaka można zastąpić indyczym, a
orzechy włoskie można zastąpić laskowymi. Do sałatki można tez dodać
rukolę,
młode liście
botwinki albo pokruszona
fetę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: