Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
marchew 4 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 1/4 sztuk
natka pietruszki 3 gałązki
ziemniak 1 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie 3 sztukrosół drobiowy 4 szklanek
sok z cytryny według uznania
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:Warzywa obrać, umyć, pokroić w kostkę, zalać wrzącym rosołem, dodać
liść laurowy,
ziele angielskie i
natkę. Gotować do miękkości(15-20min), odcedzić,
wywar zachować. Wyjąć
liść laurowy,
natkę i
ziele angielskie, warzywa zmiksować, połączyć z
wywarem. Zupę podgrzać, przyprawić
solą i
sokiem z cytryny, dodać
masło lub
śmietanę.Autor: ankatoki1980Zobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: