ßßß Cookit - przepis na Zupa grzybowa z groszkiem

Zupa grzybowa z groszkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
podgrzybki 300 gramów
szalotka 2 sztuk
bulion warzywny 1 litrów
makaron drobny 100 gramów
groszek zieliny mrożony 100 gramów
oliwa 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
mięta według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone większe grzybki pokroić na kawałki, a oczyszczone szalotki posiekać. Na rozgrzanej w garnku oliwie podsmażyć szalotki - 3 minuty, wrzucić grzyby i smażyć 5 minut, mieszając. Wlać bulion i gotować 20 minut na średnim ogniu. Dodać groszek i makaron i gotować jeszcze 6 minut. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Wrzucić posiekana miętę i odstawić na kilka minut, aby zupa nabrała miętowego aromatu.
Uwagi:
Zupę można tez przygotować bez makaronu i podawać z grzankami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Makaronem
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10467/Zupa-grzybowa-z-groszkiem