Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopodgrzybki 300 gramów
szalotka 2 sztuk
bulion warzywny 1 litrów
makaron drobny 100 gramów
groszek zieliny mrożony 100 gramów
oliwa 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
mięta według uznaniaWykonanie:Oczyszczone większe
grzybki pokroić na kawałki, a oczyszczone
szalotki posiekać. Na rozgrzanej w garnku
oliwie podsmażyć
szalotki - 3 minuty, wrzucić
grzyby i smażyć 5 minut, mieszając. Wlać
bulion i gotować 20 minut na średnim ogniu. Dodać
groszek i
makaron i gotować jeszcze 6 minut. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Wrzucić posiekana
miętę i odstawić na kilka minut, aby zupa nabrała
miętowego aromatu.Uwagi:Zupę można tez przygotować bez
makaronu i podawać z grzankami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MakaronemZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: