Wykonanie
Zdarza Wam się wrócić do domu z pracy, jesteście zmęczeni, a do tego za pół godziny musicie znowu wyjść? Tak niestety bywa, rodzi się wtedy w głowie pytanie czy zjeść i co zjeść w tak krótkim czasie. Odpowiedzią może być propozycja na szybki i odżywczy posiłek, mieszankę
serów jesteśmy w stanie przygotować, podczas gotowania się
makaronu. Gorący
makaron rozpuści
sery, powstanie kremowy sos. Zatem do dzieła, bo czas
goni...


Składniki dla 2 osób:200 g
makaronu świderki150 g
mrożonego zielonego groszku30 g
parmezanu1 łyżka
oliwy z oliwek80 g
serka ricottanatka pietruszkisól,
pieprzGotujemy
makaron we wrzącej wodzie połowę czasu podanego na opakowaniu, następnie dodajemy
groszek, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy aż
makaron będzie al dente. Wtedy
groszek powinien być już miękki. Do dużej miski wsypujemy
parmezan, dodajemy
ricottę, wlewamy
oliwę z oliwek i mieszamy. Doprawiamy
solą i
pieprzem. Odlewamy
makaron, dodajemy do mieszaniny
serów i mieszamy aż
makaron pokryje się sosem. Posypujemy
natką pietruszki, w razie potrzeby doprawiamy.Smacznego!