Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
makaron (krótkie rurki)50 gramów
pomidory duże 4 sztuk
parówki cielęce 2 sztuk
ogórki małe 2 sztuk
kukurydza konserwowa 2 łyżek stołowych
szczypiorek, pęczek 0,5 sztuk
sos remoulade 1 łyżek stołowych
jogurt naturalny 1 łyżek stołowych
majonez według uznanialiscie
sałaty według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Makaron ugotować w osolonym wrzątku i odcedzić. Ściąć wierzchy
pomidorów i je wydrążyć. Odcięte kawałki odłożyć.
Parówki i
ogórki (bez skórek) pokroić na małe kawałeczki. Odłożyć 8 łodyżek
szczypiorku, a resztę posiekać.
Jogurt wymieszać z sosem i doprawić
solą oraz
pieprzem. Dodać
makaron,
kukurydzę,
parówki,
ogórki, miąższ
pomidorowy, posiekany
szczypiorek i wymieszać. Napełnić
pomidory, umocować odkrojone kawałki, udekorować
majonezem oraz
szczypiorkiem. Podawać na listkach
sałaty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Powyżej 1 rokuSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: