ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomakaron (krótkie rurki)50 gramówpomidory duże 4 sztukparówki cielęce 2 sztukogórki małe 2 sztukkukurydza konserwowa 2 łyżek stołowychszczypiorek, pęczek 0,5 sztuksos remoulade 1 łyżek stołowychjogurt naturalny 1 łyżek stołowychmajonez według uznanialiscie sałaty według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Makaron ugotować w osolonym wrzątku i odcedzić. Ściąć wierzchy pomidorów i je wydrążyć. Odcięte kawałki odłożyć. Parówki i ogórki (bez skórek) pokroić na małe kawałeczki. Odłożyć 8 łodyżek szczypiorku, a resztę posiekać. Jogurt wymieszać z sosem i doprawić solą oraz pieprzem. Dodać makaron, kukurydzę, parówki, ogórki, miąższ pomidorowy, posiekany szczypiorek i wymieszać. Napełnić pomidory, umocować odkrojone kawałki, udekorować majonezem oraz szczypiorkiem. Podawać na listkach sałaty.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Powyżej 1 rokuSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: